Google Добър ден, предоставям Ви сигнал към Кауфланд във връзка със ситуация,

...
Google
Добър ден, предоставям Ви сигнал към Кауфланд във връзка със ситуация,
Коментари Харесай

Охранители на Кауфланд се отнесоха много гадно с клиент

Google " Добър ден, отпущам Ви сигнал към " Кауфланд " във връзка със обстановка, развила се в събота. В случай, че съставлява интерес за редакцията Ви - апелирам публикувайте го (с или без редакторска намеса). Така стартира сигналът на четец на Plovdiv24.bg . Ето и цялата история: 

Това е сигналът към " Кауфланд ", подаден в неделя сутринта:

" Името ми е Стоян Б. и бих желал да обърна внимание на извънредно неприятна обстановка развила се през вчерашния ден (събота, 16 февруари) в 17:00 часа в магазин Kaufland с адрес " Пещерско шосе " 36 в град Пловдив.

След като направих покупките и ги заплатих, на излизане от магазина бях спрян от охранител, който след бърз опит да се разпознава с недотам представителна (замърсена) служебна карта на компания " Боду " СОД, ме подкани за инспекция в " стаичката “.

Попитах каква е тази стаичка и от какво е предизвикана тази инспекция, на което не ми беше даден явен отговор, още веднъж бях подканен да го съпроводя.

Отказах, като подчертах, че закупените от мен продукти и касовият бон за направените покупки се намират в количката и в случай че служителят желае, може да извърши каквото инспекция желае на място.

В този миг втори чиновник на " Боду " СОД се причисли към сътрудника си и с недодялан звук, който е неприемлив за другарство с краен клиент, изясни (цитирам по памет): " Не се обяснявай. Влизай в стаичката за инспекция “.

На въпросния господин обясних, че двамата нямат право да ме задържат, не са показали повода за тази инспекция, съдействам и в случай че желаят, мога да ревизират касовия бон и направените от мен покупки на място. Казах също, че нямам никакво желание да бъда воден в някаква стаичка, без да е ясна повода и правото на охранителната компания за такива дейности.

Вторият охранител увеличи глас – направи още няколко груби забележки по мой адрес и в следствие двамата чиновници се отхвърлиха да проведат инспекцията (за която към този миг още не можаха да дадат ясна причина).

Естествено подадох недоволство към дежурния шеф – по отношение на недоволството – шефът не можа да ми даде входящ номер на сигнала.

Моите въпроси към виновния отдел на магазин Kaufland:

1. Допустимо ли е съгласно Вас отношението на представителите на охранителната компания в описаната обстановка?

2. Допустимо ли е да бъда подканян за отклоняване в помещение, за следващ обиск от представители на охранителна компания, при положение, че съдействам – отпущам опцията за осъществяване на инспекцията на място?

3. Допустимо ли е представители на охранителната компания да не носят баджовете за идентификация от самото начало, а да ги показват само при инспекции?

4. Допустимо ли е да не бъде посочвана съответната причина за инспекция от тяхна страна?

Позволявам си и една рекомендация – апелирам, имайте грижата и инструктирайте представителите на охранителна компания, че външният тип (конкретно хигиената) на служебната  униформа, баджовете, както и езиковата просвета при другарство с клиенти не са без значение. Колкото по-добре съумеят да обяснят какво желаят и колкото по-представително наподобяват, толкоз по-вероятно е да срещна схващане в отсрещната страна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР